Primitivo Doppio Passo 75cl

9.69 EUR

Carlo Botterin 1928 perustamasta viiniliikkeestä on vuosien saatossa kasvanut kansainvälinen yritys, jolla on vientiä yli 25 maahan. Fossalta di Piavessa n.30 km päässä Venetsiasta sijaitseva perheyritys tuottaa ja pullottaa pääasiassa Veneton alueen tyypillisiä viinejä, mutta operoi myös koko Italian alueella. Perheyrityksen toiminnassa on tällä hetkellä mukana perheen kolme jäsentä: sisarukset Annalisa ja Alessandro ja heidän serkkunsa Luca. Annalisa vastaa markkinoinnista, Alessandro viineistä ja Luca myynnistä.

Viini on valmistettu Apuliassa, Salenton alueen Primitivo-rypäleistä. Valtaosa rypälesadosta puristetaan ja käytetään lämpökontrolloidusti alle 28 asteen lämpötilassa vähintään 15 vuorokauden ajan. Osa sadosta jätetään kuivumaan köynnöksiin kolmesta neljään viikkoa. Jälkimmäisestä käymisestä saatava kuorimassa, pannaan uudelleen käymään, "ri-passo", sadon ensimmäisen viinin kanssa. Alkoholipitoisuus kasvaa, uutepitoisuus nousee ja viini saa lisää väriä sekä moniulotteisemman luonteen.

Menetelmä on perinteinen Valpolicellan alueella Venetossa, jossa Amarone-viinien mäski saa ripasso-käydä, tavallisen Valpolicellan kanssa. Etelä-Italiassa, jossa tummien, täyteläisten ja paahtuneidenkin viinien valmistaminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, on tällainen menetelmä harvinainen. Pyöreän mehevä viini joka sopii monien eri ruokien pariksi, mm. lihapadoille, burgereille ja grilliruualle.

grilli
nauta
pataruoat
pizza
Maa Italia
Tuottaja Casa Vinicola Botter
Luokitus IGT Salento
Saatavuus Alko
Rypäle Primitivo
Väri Tummanpunainen
Maku Keskitäyteläinen, keskitanniininen, puolikuiva, makean kirsikkainen, marjahilloinen, mausteinen
Makutyyppi pehmeä & hedelmäinen
Tuoksu Marjaisa, kepeän paahteinen
Alkoholi-% 13.00
Tarjoilulämpötila 16-18
Pullokoko 0.75 l
Hinta 9.69 EUR
Alko ID 928047

Tutustu myös

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.