Alexandre Bonnet Rosé Champagne Extra Brut

39.99 EUR

Alexandre Bonnetin tila sijaitsee Côte de Barin alueella, joka on Champagnen maakunnan eteläisintä viljelyaluetta, sijaiten aivan Burgundin viinialueen kyljessä. Alexandre Bonnet omistaa 47 hehtaaria viinitarhoja rinteiltä, jotka ovat Les Riceysin kylän läheisyydessä. Viinitarhojen keski-ikä on 25 vuotta. Viljelyssä ei käytetä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita. Tarhat ovat HEV- sertifioituja (High Environmental Value), joka on vastine luomulle ja tähtää mahdollisimman luonnonmukaiseen ja ympäristökuormitusta vähentävään maatalouteen.

Alexandre Bonnetille tärkein lajike on Pinot Noir, jonka valmistuksessa he ovat todellisia mestareita. He viljelevät myös Chardonnayta sekä pieniä määriä vanhoja lajikkeita kuten Fromenteau, Pinot Blanc, Arbane ja Petit Meslier. Tila on perustettu vuonna 1973 eli se on verrattain nuori, mutta sen kellarimestari Alain Pailley on työskennellyt talossa jo yli 30 vuotta. Laatusamppanjoita tehdään perinteikkäästi viini - ei brändi edellä. Kaikki mahdollinen tehdään käsityönä, ja tarvittaessa vaikka tilan toimitusjohtaja hyppää traktorin kyytiin auttamaan sadonkorjuussa.

Tämä vaaleanpunainen kaunotar on Pinot Noir rypäleelle tyypillisesti ryhdikäs mutta samalla hienostunut. Vähäinen, vain 3g/l sokerimäärä tekee tästä viinistä erittäin kuivan. Punaiset marjat ja mineraalisuus tuntuvat maussa. Maistele monipuolisesti merenelävien kera, tai aperitiivina pienten suolaisten palojen kanssa.

Alexandre Bonnet on yksi pohjoismaiden myydyimmistä samppanjoista. Se kuuluu nykyisin Lanson -ryhmään, jolla on laaja valikoima eri samppanjataloja ja kiistattoman vahva asema maailman suurimpien samppanjatalojen joukossa.

kala-laiha
kala-rasvainen
rapu
seurustelu
Maa Ranska
Tuottaja Champagne Alexandre Bonnet
Luokitus AOP Champagne
Saatavuus Alko
Rypäle Pinot Noir
Väri Vaalea lohenpunainen
Maku Erittäin kuiva, hapokas, vadelmainen, karpaloinen, kevyen verigreippinen, yrttinen, hennon paahteinen
Makutyyppi pirteä & hedelmäinen
Tuoksu Raikas, punamarjainen
Alkoholi-% 12.50
Tarjoilulämpötila 8-10
Pullokoko 0.75 l
Hinta 39.99 EUR
Alko ID 574667
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.